SÅDAN KOMMER DU IGANG

Kom i gang med pétanque

KOM HURTIGT IGANG

Det er nemt at komme i gang

Har du lyst til at prøve pétanque i Holbæk, er det utroligt nemt at komme i gang, helt kort kan du starte med at ringe eller skrive til formanden, så finder I ud af hvornår det passer bedst hvis du vil prøve en træning. Hvis du bare gerne vil i gang, så ring med det samme! 

Du kan også læse mere om:

Tre petanquekugler der holdes på ryggen af en petanquespiller
Spørgsmål om pÉtanque

Ofte stillede spørgsmål om pétanque

Vi har samlet en række af de spørgsmål der tit bliver stillet når man skal i gang med pétanque.

Pétanquekugler til konkurrence er i mellem 70,5 mm og 80 mm i diameter.  Kuglerne findes med mange mønstre, og kan fra bestilles med graveret navn. Se hvordan en pétanquekugle produceres

Et sæt kugler med 3 stk. koster fra ca. 500 – 2500 kr.  Vil du have dit navn graveret i dine kugler koster det ca. 150,- ekstra. Kuglerne findes med mange mønstre, og i rustfri eller ikke rustfri udgaver. 

Kuglerne er lavet af stål, og kan være rustfri eller ikke rustfri.  Det er to halvkugler der er svejset samme, og derfor er en petanque kugle hul. Der er tre ens kugler i et sæt. De kugler du kan købe i byggemarkeder ol. oftest ikke er konkurrencekugler, men såkaldte “weekendkugler”. Weekendkugler er produceret billigt, og er ikke ikke hule, men fyldt med cement, og derfor er de heller ikke helt runde, og vægten kan variere.

Pétanque Holbæk har kuglesæt du kan låne hvis du vil prøve at spille pétanque. Du kan købe dine egne kugler når du har lyst. Der er regler for kuglernes størrelse og vægt hvis de skal bruges til konkurrence.  

Udover kuglerne kræves der ikke noget specialudstyr til pétanque. Du kan købe en gris, kugletasker, og et par gode sko, da der er mange skridt.

Har du svært ved at bukke sig efter kuglerne på jorden, kan man købe en magnet i snor som kan samle kuglen op.

Et medlemskab i Pétanque Holbæk koster fra 450,- om året. Læs mere om medlemskab og kontingent.

Du kan starte med at komme til træning og prøve om det er noget for dig, og så finder du ud af om du har lyst til at blive medlem, ring til formanden og aftal en dag du kan komme til træning

Pétanque Holbæk har i samarbejde med Holbæk Kommune og andre organisationer en senior pétanque afdeling for borgere på plus 60 år – læs mere om senior petanque 

Pétanque Holbæk har ikke en egentligt ungdomsafdeling, men vi har nogle juniorspillere fra ca. 12-18år der træner sammen med alle andre.  Vi afholder gerne skolepétanque for skoler i Holbæk og omegn. 

En gang om året, i forbindelse med Holbæk Open, afholder vi også gerne en junior turnering for juniorer fra hele Danmark  

Der er alt fra VM spillere til motionister der træner sammen. Det bedste klubhold spiller i Elitedivision i Dansk Petanque Forbund og vi har hold i flere rækker. Klubbens forskelige hold deltager også DGI turneringer og landsmesterskaber.

Nej, der er ingen krav om du skal spille på et klubhold. Der findes også double og tripple turneringer som du kan deltage i med dine venner og klubkammerater. 

Nej, du kan sagtens være medlem og træne sammen med andre klubmedlemmer uden at spille turnering. 

Internt i klubben afholdes indimellem en turnering på en træningsaften, hvor der kan vindes en flaske rødvin, det er altid sjovt at være med til.

Ja, der spilles et årligt  Danmarksmesterskab i regi af Dansk petanque forbund, her kan der stilles op i 5 kategorier; single, mix-double, double, tripple og præcisionsskud.

I 2021 havde Pétanque Holbæk to juniorer med til VM , der blev afholdt i Spanien

Find alle datoer på spillekalenderen

Afspil video om Glohed pétanquekugle i fremstillingsprocessen
se video

Sådan fremstilles en pétanquekugle

Vi har lånt en lille video af hvordan en video af hvordan en pëtanquekugle produceres. (Kilde: made in marseille)